Blij met Koningsdag

Blij met Koningsdag

Enkele jaren na de geboorte van Willem Alexander ben ik geboren. De dag waarop, 1 mei, verschilde niet veel met zijn verjaardag, twee feiten waardoor mijn moeder een tijd wel eens weg droomde bij het idee dat ik ooit met hem zou kunnen trouwen. Ik had gelukkig ook zelf wat in de melk te brokkelen, dus dat liep goed af.

Waar ik echter niet onderuit kwam, was het feit dat ik daags na Koninginnedag mijn verjaardag vierde. Een dag waarop ik toen ik ouder werd niet alleen zelf vaak een beetje gammel in mijn vel zat. Ook mijn genodigden hadden op zijn zachts gezegd niet veel op met nóg een feestje; na een lange dag hangen in de hoofdstad met de nodige consumpties van allerlei aard.

Er zijn ergere dingen in het leven, besloot ik. Dus in de loop der jaren vertrok ik op die mooie dag gewoon naar elders. Naar vrienden in het buitenland; met een geliefde naar een romantische stad; met mijn dochter naar waar we maar wilden zijn, of ik vierde het gewoonweg helemaal niet.

Maar gelooft u mij: sinds gister heb ik weer zo’n zin in mijn verjaardag: Koningsdag vieren we vanaf 2014 op de dag dat Willem Alexander jarig is: 27 april. Daarom beloof ik bij deze vanaf dan weer gewoon mijn verjaardag te vieren in mijn mooie huis in Amsterdam-Noord.

Maar ik blijf volharden in het feit dat ik mijn verjaardag niet op Facebook zet. Dus jullie moeten er wel zelf aan denken.