SRO – training

SRO – training

De uitdaging

SRO, organisatie die al het gemeentelijke aanbod op het vlak van sport- en zwemaccommodaties beheert in verschillende gemeenten in Nederland, ging over op een nieuwe website. Voortaan zou de website bijgehouden worden door medewerkers, zonder een achtergrond of ervaring in communicatie. Dat vroeg om een training. Omdat ik ook geadviseerd had bij het aanvankelijke ontwerp en het vullen van de nieuwe website, lag het voor de hand dat ik die training zou geven.

Mijn oplossing

Ik heb uiteindelijk verschillende groepen mensen mogen trainen. Voor een aantrekkelijke tekst heb ik standaard een aantal adviezen, maar mensen aantrekkelijk leren schrijven vraagt om veel doen en veel feedback krijgen. Ook mijn groepstrainingen hebben die individuele benadering als uitgangspunt.

 

Annemarie Gerritsen – Jongedijk van SRO over mij als trainer:

“Begin 2014 stapte Ellen Kleverlaan vol verve de cursusruimte bij SRO binnen. Vijftien jonge collega’s van SportService zaten klaar om alles te leren over tekstschrijven voor het web en voor de pers. Voorafgaand aan de eerste training hadden zij allen al een schrijfopdracht gekregen (en gemaakt). De training was gestart en de toon gezet.

“Van begin tot eind, op beide cursusdagen, was de interactie tussen Ellen en de collega’s fantastisch. In een tijdsbestek van slechts twee dagdelen had een ieder zijn doel bereikt. Haar deskundigheid en kwaliteiten als aanvoelen, subtiel schakelen, inspelen op vragen, invoelen, helderheid en het duidelijk overbrengen van een boodschap maken Ellen tot een toptrainer.”

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

6 januari 2017