VIDM – Ronde Tafel-gesprekken

,
VIDM – Ronde Tafel-gesprekken

Vakerindemedia.nl is een platform van Janneke van Heugten. Janneke heeft als missie het ondersteunen van zoveel mogelijk mensen bij het realiseren van media-aandacht, zodat de deskundigen in de media een afspiegeling vormen van de Nederlandse maatschappij.

De uitdaging

Een van de middelen van VIDM is het organiseren van Ronde tafel-bijeenkomsten voor de leden: veelal zelfstandig ondernemers. Zij kunnen op deze bijeenkomsten terecht met al hun vragen op het vlak van publiciteit en profilering.

Mijn oplossing

Ik ben een van de begeleiders van deze bijeenkomsten. Mijn expertise ligt naast kennis van de media op het vlak van strategie en marketing. Ik merk vaak dat mensen eerst andere vragen moeten beantwoorden, voordat de vragen over profileren in de media aan de orde zijn. Het zijn de vragen rond de raison d’être van de onderneming: de missie, de visie, de ambitie en de strategie. Voor mij zijn deze avonden geslaagd als ik deelnemers op weg heb geholpen met het formuleren van wat er allemaal nodig is om hun doelstellingen te realiseren. Media-aandacht genereren is daarbij een waardevol middel.

 

Janneke van Heugten over mijn rol als facilitator van Ronde Tafel-gesprekken:

“Ellen is een veelzijdige journalist/adviseur met een scherp oog voor de kern. Strategische vraagstukken op gebied van marketing en publiciteit worden heldere puzzelstukjes door de vragen die Ellen stelt. Haar ruime journalistieke ervaring en gevoel voor belangen maken haar de ultieme vragenstellende consultant.

“De deelnemers aan de Ronde Tafel-gesprekken krijgen veel meer dan alleen een advies over profileren in de media. “Ellen bracht mij weer terug naar het hart van onze organisatie. Daar waar de kracht zit”, aldus één van de deelnemers.”

Vaardigheden

Gepubliceerd op

8 januari 2017