+31 6 2155 7174 info@ellenkleverlaan.nl

In het recente verleden heb ik voor veel bijlagen van de dagbladen geschreven over gezondheidszorg. De Volkskrant met name (en Elsevier Weekblad!). 

In een verder verleden schreef ik nog veel meer voor dagbladen. Dat was echter wel voordat de journalistiek in een disruptieve markt terechtkwam (digitalisering => wie betaalt er nog voor nieuws? => abonnementenmodel + advertentiemodel onderuit => verdienmodel freelance journalisten onderuit).

Het gevolg is geweest dat je als freelancer in de dagbladjournalistiek alleen nog voor je hobby moet willen schrijven. Omzet kun je er niet meer mee genereren. Een slechte zaak omdat ook freelance journalisten bijdragen aan de fundamenten van een democratie, namelijk een goed functionerende pers en daarvoor is het nodig dat er een normale vergoeding tegenover staat.

Enkele van de artikelen die ik voor dagbladen schreef:

Voor De Volkskrant heb ik in het verleden verschillende artikelen geschreven, gerelateerd aan ‘werken’. Te vinden via het zoekscherm van De Volkskrant.

Voor NRC heb ik onder meer een reisverhaal gemaakt maar ook een mooi onderzoeksartikel over een man die met geleend geld kon beleggen, en daarna volledig doordraaide.

Voor het Parool heb ik onder meer enkele reisverhalen gemaakt.