+31 6 2155 7174 info@ellenkleverlaan.nl

Het ministerie van VWS heeft in de afgelopen 10 jaar verschillende stimuleringsprogramma’s voor de langdurige zorg opgezet, die werden uitgevoerd door Kenniscentrum Vilans. Achtereenvolgend: In voor zorg!, Waardigheid & trots, Nieuwe wegen ggz en opvang. Voor al deze programma’s heb ik veel geschreven. Portretten van zorgorganisaties in transitie en portretten van leiders in de zorg die dergelijke transitieprocessen begeleidden.

Werken in een gepolitiseerde omgeving heeft niet mijn voorkeur. Ieder woord dat je op papier zet, wordt op een gouden schaaltje gewogen. Je doet het als journalist nooit voor iedereen goed en dan wordt het al snel een strijd om woorden, om de vorm, in plaats van strijd om de inhoud, waarover het zou moeten gaan.

Op een gegeven moment ben ik zorgorganisaties gaan ondersteunen met hun strategie. Daar bewaar ik goede herinneringen aan. Degelijke SWOT-analyses maken, met elkaar een betere/juiste doelgroep bepalen en ervoor zorgen dat je als zorgorganisatie onder de aandacht komt van die doelgroep maar ook je (interne) doelgroep meekrijgen in een transitie: daar loop ik nog steeds warm voor.